Skip navigation

This summer I have been working on a second outdoor classroom project with Handspring Design who were consultants for the original project as they are residents of the Sawmill site in Ecclesall Woods. The new commission was won by Handspring from a Sheffield City Council open competition and as part of their proposal they proposed using some students from the University run project I was a part of to continue our education.

We have spent the summer discussing designs possibilities with the timber specialists at the Shepherds Wheel site and also consulting with the council team and local groups with interest in the ancient listed monument which has until recently been running as a museum. The outdoor classroom is part of a regeneration of the entire site which includes dredging and resealing the milldam wall and clearing the banks to uncover more of the Mill’s character.

Our site is a sloping area to the rear of the mill which includes an outdoor toilet. Part M access for the entire site is essential so we have worked on refining a landscaping strategy which will make the most of the small site but also climb to the upper level that the toilet sits at.

Advertisements
%d bloggers like this: